VACO Banden & Wielen


Wielenkeuze
Bij iedere auto hoort een standaardwielmaat. Maar het is vaak wel mogelijk om grotere en bredere wielen onder een auto te monteren. Dit 'ommonteren' naar een andere wielmaat is vakwerk. Laat u zich hierbij adviseren door een VACO-erkende bandenspecialist of een wielenimporteur. Rijdt u standaard op een grotere maat wielen in de zomer? Dan kunt u in de winter terug naar een maatje kleiner.

Draagvermogen
Niet alleen een band, maar ook een wiel heeft een maximum draagvermogen. Het draagvermogen is een belangrijke technische eigenschap van een wiel en wordt uitgedrukt in kilogrammen. Het draagvermogen is met name van belang voor relatief zware voertuigen. Heeft u bijvoorbeeld een SUV of een bestelwagen? Dan kan het zijn dat het draagvermogen van een standaard wiel niet voldoende is om het voertuig te dragen.

Advies nodig?
In de sector Wielen van VACO zijn de exclusieve importeurs van lichtmetalen wielen in Nederland verenigd. Heeft u vragen over wielen, neem dan gerust contact op of vraag uw VACO-erkende bandenspecialist om advies.