Hoe maak je lichtmetalen velgen schoon?

Lichtmetalen velgen zijn populaire accessoires voor auto’s vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk en het lichte gewicht. Om hun glans en uitstraling te behouden, is regelmatig onderhoud en reiniging essentieel. In dit artikel geven we je een aantal stappen om lichtmetalen velgen effectief schoon te maken.

 

In 6 stappen je lichtmetalen velgen schoonmaken

Maak je lichtmetalen velgen effectief schoon met de volgende stappen:

  1. Verwijder grove vuildeeltjes: voordat je begint met reinigen, is het belangrijk om grote vuildeeltjes, zoals modder en stof, te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of een hogedrukspuit om de velgen af te spoelen. Dit helpt om vastzittend vuil los te maken en het reinigingsproces te vergemakkelijken.
  2. Kies een geschikt reinigingsmiddel: het is belangrijk om een reinigingsmiddel te kiezen dat veilig is voor lichtmetalen velgen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die corrosie kunnen veroorzaken. In plaats daarvan kun je een speciaal reinigingsmiddel voor lichtmetalen velgen gebruiken, dat verkrijgbaar is in onze webshop. Volg de instructies op de verpakking.
  3. Reinig de velgen: breng het reinigingsmiddel royaal aan op de velgen en laat het enkele minuten inwerken. Gebruik vervolgens een zachte borstel of een spons om de velgen schoon te maken. Zorg ervoor dat je alle oppervlakken grondig reinigt. Besteed extra aandacht aan hardnekkig vuil of remstof.
  4. Spoel grondig af: spoel de velgen grondig af met schoon water om alle resten van het reinigingsmiddel te verwijderen. Zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven. Deze kunnen vlekken veroorzaken en het oppervlak van de velgen aantasten. Gebruik bij voorkeur een hogedrukspuit om alle hoeken en kieren schoon te spoelen.
  5. Droog en poets de velgen: gebruik een schone microvezeldoek of een zachte katoenen doek om de velgen grondig te drogen. Dit voorkomt watervlekken en strepen. Na het drogen kun je een speciale velgenreiniger of een milde autowax gebruiken om de velgen extra te beschermen en hun glans te herstellen. Breng het product aan volgens de instructies op de verpakking en wrijf het regelmatig in met een zachte doek.
  6. Regelmatig onderhoud: om je lichtmetalen velgen in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Reinig ze minstens één keer per maand om opgebouwd vuil en remstof te verwijderen. Vermijd het gebruik van schurende materialen of harde borstels, omdat die de afwerking van de velgen kunnen beschadigen.

hoe-maak-je-lichtmetalen-velgen-schoon-brooklyn-wheels-tyres

Laat je velgen stralen

Met de hierboven genoemde stappen kun je jouw lichtmetalen velgen effectief schoonmaken en hun glans behouden. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je velgen er jarenlang mooi blijven uitzien. Heb je een vraag over het schoonmaken van lichtmetalen velgen? Neem contact met ons op.

 

terug