Blog pagina Brooklyn Wheels & Tyres

Wat zijn lichtmetalen velgen?

Lichtmetalen velgen zijn voor het grootste gedeelte gemaakt aluminium. Lichtmetalen velgen geven een auto een sportiever karakter. Er zijn veel verschillende designs die het uiterlijk van de auto kunnen verfraaien. Lichtmetalen exemplaren hebben een grotere stijfheid dan stalen velgen. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor trillingen en onbalans.

Borbet Aluminium velgen

Lees verder

Het verschil tussen lichtmetalen velgen en stalen velgen?

Het verschil tussen de twee soorten velgen zit al in de naam. Lichtmetalen velgen zijn gemaakt van lichte metalen en bestaan voornamelijk uit aluminium. Stalen velgen daarentegen zijn gemaakt van staal, wat een veel hoger gewicht heeft. Daarnaast heeft u veel meer keuze uit modellen, kleuren en maten van lichtmetalen velgen.

Velgen online kopen

Lees verder

5 Belangrijke redenen om voor Borbet velgen te kiezen

Borbet velgen zijn populaire lichtmetalen velgen bij autoliefhebbers. Het merk is afkomstig uit Duitsland en produceert sinds 1977 hun aluminium velgen. Het traditionele bedrijf Borbet is dan ook al vele jaren ’s werelds meest succesvolle, toonaangevende aluminium velgen fabrikant en levert hun velgen aan diverse belangrijke Automotive bedrijven.

5-belangrijke-redenen-om-voor-borbet-velgen-te-kiezen

Lees verder

Wat betekent TÜV en ABE getest bij lichtmetalen velgen?

TÜV en ABE zijn certificerings- en testorganisaties uit Duitsland die bekend staan om hun strenge normen en testprocedures. TÜV staat voor “Technischer Überwachungsverein” en vertaald naar het Nederlands betekent het “Technische Controle Vereniging”. Dit is een onafhankelijk test- en certificeringsorgaan dat verschillende producten test op kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid.

wat-betekent-tuv-en-abe-getest-bij-lichtmetalen-velgen

Lees verder

Hoe maak je lichtmetalen velgen schoon?

De beste manier om lichtmetalen wielen schoon te maken is door eerst met warm water het ergste vuil weg te halen. Dus als je de auto wast, dan geef je ze extra aandacht. Met een zachte spons kun je dan hardnekkig en moeilijk te bereiken vuil tussen de spaken verwijderen.

Kenotek producten

Lees verder

Kan je zomaar andere velgen onder je auto zetten?

Zeker omdat banden en velgen aan bepaalde technische specificaties moeten voldoen om onder een bepaalde auto te mogen monteren. Ook is de combinatie van een velg en een band aan bepaalde regels gebonden. Je kunt dus zeker niet zomaar alle velgen en banden voor elkaar wisselen.

Vorsteiner wheels

Lees verder

Waar moet je op letten bij het kopen van velgen?

Velgen bepalen mede de uitstraling van jouw auto. Maar welke velgen jij kiest, is niet alleen afhankelijk van jouw wensen, maar ook wat mogelijk is bij jouw auto. In dit artikel geven wij je advies waar je op moet letten bij het kopen van velgen.

waar-moet-je-op-letten-bij-het-kopen-van-velgen

Lees verder

Waarom zitten er gaten in velgen?

Velgen van auto's hebben vaak gaten om verschillende redenen:

  1. Gewichtsvermindering
  2. Koeling
  3. Uitstraling
waarom-zitten-er-gaten-in-velgen-brooklyn-wheels-tyres

Lees verder

Waarom gebruik je plaklood voor lichtmetalen velgen?

Plaklood wordt vaak gebruikt bij het monteren van lichtmetalen velgen vanwege de verschillende voordelen die het biedt. Lichtmetalen velgen zijn populair vanwege hun esthetische aantrekkingskracht en verbeterde prestaties, maar ze kunnen ook gevoelig zijn voor trillingen en onbalans.

waarom-gebruik-je-plaklood-voor-lichtmetalen-velgen-brooklyn-wheels-tyres

Lees verder

Kies voor kwaliteit en stijl: 6 redenen om voor GMP velgen te gaan

Als autoliefhebber weet je maar al te goed dat de juiste velgen niet alleen een verbetering zijn voor de prestaties van je voertuig, maar ook een statement maken over je persoonlijke stijl. Als je op zoek bent naar een combinatie van kwaliteit, duurzaamheid en elegantie, zijn GMP velgen een uitstekende keuze.

kies-voor-kwaliteit-en-stijl-6-redenen-om-voor-gmp-velgen-te-gaan-brooklyn-wheels

Lees verder

Wat zijn de beste merken van lichtmetalen velgen?

Als het gaat om lichtmetalen velgen, zijn er verschillende gerenommeerde merken op de markt die bekend staan om hun kwaliteit, stijl en prestaties. Hieronder geef ik een overzicht van enkele van de populaire merken, waaronder Borbet, AVUS, Concaver, PLATIN, GMP en MAK, zodat je een goed beeld krijgt van wat ze te bieden hebben.

Beste-Velgen-Brooklyn-wheels-tyres

Lees verder

Tips om corrosie van lichtmetalen velgen te voorkomen

Heb je net een set prachtige lichtmetalen velgen gekocht voor je auto en wil je ervoor zorgen dat ze hun glans behouden? Dan is het van groot belang om corrosie te voorkomen, aangezien dit de levensduur en het uiterlijk van je velgen aanzienlijk kan beïnvloeden. In dit blog geven we je enkele handige tips om corrosie van je lichtmetalen velgen te voorkomen en in perfecte staat te houden.

tips-om-corrosie-van-lichtmetalen-velgen-te-voorkomen-brooklyn-wheels

Lees verder

De voordelen van lichtmetalen velgen voor je camper

Je wilt graag jouw camper upgraden en één van de overwegingen die je moet maken, is de keuze van velgen. Lichtmetalen velgen geven niet alleen die extra uitstraling, maar bieden ook diverse voordelen die je rijervaring kunnen verbeteren. In dit artikel kijken we samen naar waarom lichtmetalen velgen een slimme keuze zijn voor je camper.

de-voordelen-van-lichtmetalen-velgen-voor-je-camper-brooklyn-wheels

Lees verder

Welke rol spelen velgen bij brandstofverbruik?

Wanneer je een auto koopt of een nieuwe set velgen aanschaft, let je waarschijnlijk vooral op het uiterlijk. Maar wist je dat velgen ook een belangrijke rol spelen bij het brandstofverbruik van je auto?In dit artikel leggen we uit hoe velgen het brandstofverbruik beïnvloeden en wat je kunt doen om je brandstofverbruik te verlagen door de keuze van je velgen.

welke-rol-spelen-velgen-bij-brandstofverbruik-brooklyn-wheels

Lees verder

Veiligheid voorop bij het kiezen van nieuwe velgen voor je auto

Velgen zijn een belangrijk onderdeel van een auto. Ze verbinden de banden met de auto en spelen een belangrijke rol in het rijgedrag. De juiste velgen kunnen de veiligheid van je auto verbeteren, terwijl verkeerde velgen een risico kunnen vormen. In dit artikel gaan we in op de verschillende factoren die van invloed zijn.

veiligheid-voorop-bij-het-kiezen-van-nieuwe-velgen-voor-je-auto-brooklyn-wheels

Lees verder