Blog pagina Brooklyn Wheels & Tyres

Wat zijn lichtmetalen velgen?

Lichtmetalen velgen zijn voor het grootste gedeelte gemaakt aluminium. Lichtmetalen velgen geven een auto een sportiever karakter. Er zijn veel verschillende designs die het uiterlijk van de auto kunnen verfraaien. Lichtmetalen exemplaren hebben een grotere stijfheid dan stalen velgen. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor trillingen en onbalans.

Borbet Aluminium velgen

Lees verder

Het verschil tussen lichtmetalen velgen en stalen velgen?

Het verschil tussen de twee soorten velgen zit al in de naam. Lichtmetalen velgen zijn gemaakt van lichte metalen en bestaan voornamelijk uit aluminium. Stalen velgen daarentegen zijn gemaakt van staal, wat een veel hoger gewicht heeft. Daarnaast heeft u veel meer keuze uit modellen, kleuren en maten van lichtmetalen velgen.

Velgen online kopen

Lees verder

Hoe maak je lichtmetalen velgen schoon?

De beste manier om lichtmetalen wielen schoon te maken is door eerst met warm water het ergste vuil weg te halen. Dus als je de auto wast, dan geef je ze extra aandacht. Met een zachte spons kun je dan hardnekkig en moeilijk te bereiken vuil tussen de spaken verwijderen.

Kenotek producten

Lees verder

Kan je zomaar andere velgen onder je auto zetten?

Zeker omdat banden en velgen aan bepaalde technische specificaties moeten voldoen om onder een bepaalde auto te mogen monteren. Ook is de combinatie van een velg en een band aan bepaalde regels gebonden. Je kunt dus zeker niet zomaar alle velgen en banden voor elkaar wisselen.

Vorsteiner wheels

Lees verder