Tips om corrosie van lichtmetalen velgen te voorkomen

Heb je net een set prachtige lichtmetalen velgen gekocht voor je auto en wil je ervoor zorgen dat ze hun glans behouden? Dan is het van groot belang om corrosie te voorkomen, aangezien dit de levensduur en het uiterlijk van je velgen aanzienlijk kan beïnvloeden. In dit blog geven we je enkele handige tips om corrosie van je lichtmetalen velgen te voorkomen en in perfecte staat te houden.

Wat zijn lichtmetalen velgen?

Wat is corrosie?

Voordat we ingaan op hoe je corrosie kunt voorkomen, is het belangrijk om te begrijpen wat corrosie precies is. Corrosie is het natuurlijke proces waarbij metalen, zoals lichtmetalen, reageren met hun omgeving en worden aangetast door factoren, zoals vocht, zout, chemicaliën en vuil. Dit kan leiden tot roestvorming, verkleuring en uiteindelijk structurele schade aan de velgen.

 

Tips om corrosie te voorkomen

Lichtmetalen velgen kunnen minder goed tegen bepaalde stoffen, zoals strooizout, dan stalen velgen. Ze zijn daar wel voor behandeld en zolang die laag niet beschadigd raakt, blijft een lichtmetalen velg mooi.

Wil je corrosie van je lichtmetalen velgen voorkomen, dan zijn er enkele effectieve manieren:

  • Regelmatig reinigen: houd je velgen schoon door regelmatig vuil, modder en remstof te verwijderen. Maak gebruik van een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om de velgen voorzichtig schoon te maken.
  • Bescherm met wax of sealant: breng een laagje wax of speciale velgen sealant aan op je lichtmetalen velgen. Dit beschermt tegen corrosie en zorgt voor een glanzend oppervlak.
  • Voorkom blootstelling aan strooizout: het is in de koude maanden haast niet te voorkomen. Zout kan corrosie versnellen, dus probeer je auto schoon te houden en regelmatig te wassen tijdens de periodes dat er zout op de weg gestrooid wordt. Eventueel kun je ervoor kiezen om je winterbanden op stalen velgen te laten monteren.
  • Controleer de bandenspanning: zorg ervoor dat je de juiste bandenspanning houdt. Wanneer banden te weinig of teveel druk hebben, slijten velgen sneller en zijn ze gevoeliger voor corrosie.
  • Gebruik speciale reinigingsmiddelen: maak gebruik van reinigingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor lichtmetalen velgen. Deze producten zijn mild en beschermen de velgen tegen schade. Hiervoor kun je terecht bij Brooklyn wheels & Tyres
  • Op tijd laten repareren: als je merkt dat er krassen, beschadigingen of kleine roestplekjes op je velgen verschijnen, laat deze dan op tijd repareren. Kleine problemen kunnen zich snel ontwikkelen tot grotere en kostbaardere kwesties.

Door deze eenvoudige, maar effectieve tips op te volgen, kun je corrosie op je lichtmetalen velgen voorkomen, en langer genieten van de uitstraling en prestaties van je auto.

Wil je graag meer weten over lichtmetalen velgen en wat eventueel bij jouw auto past? Neem contact op met de klantenservice van Brooklyn Wheels en Tyres.

terug