Waarom gebruik je plaklood voor lichtmetalen velgen?

 

Plaklood wordt vaak gebruikt bij het monteren van lichtmetalen velgen vanwege de verschillende voordelen die het biedt. Lichtmetalen velgen zijn populair vanwege hun esthetische aantrekkingskracht en verbeterde prestaties, maar ze kunnen ook gevoelig zijn voor trillingen en onbalans. Plaklood biedt een effectieve oplossing voor deze problemen.

 

Corrigeren onbalans

Het belangrijkste doel van plaklood is het corrigeren van onbalans in de wielassemblage. Onbalans treedt op wanneer het gewicht van de velg en de band niet gelijkmatig verdeeld is, wat kan leiden tot trillingen en oncomfortabel rijgedrag. Plaklood wordt gebruikt om deze onbalans te compenseren door extra gewicht toe te voegen op specifieke punten rondom de velg.

 

Plaklood is een ideale keuze, omdat het gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen is. Het bestaat uit dunne stroken of kleine vierkante stukjes lood met een kleeflaag aan één zijde. Het kleefoppervlak maakt het eenvoudig om het plaklood nauwkeurig op de juiste locatie aan te brengen. Bovendien kan het - indien nodig - ook gemakkelijk worden verwijderd zonder residu achter te laten of schade aan de velg te veroorzaken.

 

Werkt effectief

Een ander voordeel van plaklood is dat het effectief werkt bij het compenseren van onbalans over een breed scala aan snelheden. Bij hogere snelheden kan zelfs een kleine onbalans merkbaar worden en de rijervaring negatief beïnvloeden. Plaklood is in staat om de onbalans over het hele snelheidsbereik te corrigeren, waardoor een soepele en stabiele rit wordt gegarandeerd.

 

Bovendien biedt plaklood een nauwkeurige afstelling van de balans. Het kan op verschillende punten rondom de velg worden aangebracht, afhankelijk van de locatie en de hoeveelheid onbalans. Dit maakt het mogelijk om de gewichten precies te positioneren waar ze nodig zijn, waardoor een optimale balans wordt bereikt.

 

Voorkeur voor plaklood

Hoewel er alternatieve methoden zijn om onbalans te corrigeren, zoals het gebruik van slaglood aan de binnenkant van de velg, heeft plaklood de voorkeur vanwege zijn eenvoud en effectiviteit. Het is een betaalbare oplossing die gemakkelijk beschikbaar is en breed wordt toegepast in de autobranche.

waarom-gebruik-je-plaklood-voor-lichtmetalen-velgen-brooklyn-wheels-tyres

terug